Meditatie avond

Waarom zou je kiezen voor mediteren:

  • het helpt je te ontspannen,
  • je leert je gedachten ‘de baas’ te worden
  • je leert om te gaan met (negatieve) gevoelens.

Zomaar een aantal positieve effecten van meditatie. 

 

De basis van het mediteren is ‘zijn’. Tijdens de meditatie ben je bewust aanwezig en je observeert wat er zich op dat moment aandient – je ademhaling, je gedachten, gewaarwording van je lichaam. Tijdens de zit- loop en ligmeditatie oefenen we hiermee, waarna we aansluitend theedrinken en geïnspireerd worden door een tekst, die bij het thema van de avond past. Het thema verschilt per avond: denk b.v. aan loslaten, omgaan met je gevoel, met aandacht luisteren, geen zorgen, etc.  Maar ook mediteren we regelmatig een avond in stilte. Op dit moment staan de avonden in het teken van (zelf)compassie.

 

De meditatiegroep bestaat uit ongeveer 10 deelnemers en varieert in leeftijd van 40+ tot 80+. De zitmeditatie kan op een kussentje of krukje, maar veel deelnemers zitten op een stoel: ieder kiest wat voor hem/haar comfortabel is. Meditatie in een groep is prettig – het ritme van het wekelijks bij elkaar komen biedt structuur en juist in een groep kan de meditatie zich verdiepen. Jaarlijks houden we een retraiteweekend, inmiddels hebben we al verschillende kloosters in Nederland en België bezocht.

 

Ervaring en opleiding van Irma Lodder  

  • mediteert ruim 20 jaar
  • gecertificeerd ‘professioneel meditatieleraar & dynamisch meditatie therapeut’ van het Nederlof Centrum in Amsterdam (juni 2013)
  • gecertificeerd trainer Compassie Opleiding bij David Dewulf (najaar 2019)
  • volgde vele retraites en cursusdagen, o.a. bij Thich Nath Hanh, de Dalai Lama, Ton Lathouwers en David Dewulf.

 

Wanneer: wekelijks op maandagavond van 20.00 uur – 21.15 uur

 

Wil je zelf een meditatie ervaren?

Neem contact op met Irma Lodder voor kennismaking en een keer meedoen. Mobiele telefoonnummer  06-21624009. Email:  irma.lodder@hetnet.nl