Werkwijze

MENSENKIND kan je op allerlei wijzen ondersteunen. Lees hier meer over ons aanbod.

Begeleiding/coaching

Individuele coaching is een effectieve manier om (versneld) stappen te zetten. Om bijvoorbeeld te integreren wat je cognitief al weet, als je patronen of gewoontes wilt doorbreken of als je tegen problemen aanloopt waar je maar niet de vinger achter krijgt.

Therapie

Soms zit je gewoon even niet lekker in je vel. Of dit nu lichamelijk is of emotioneel: we kunnen vanuit diverse specialismen dieper met je meekijken

Opstellingenwerk

Met opstellingwerk kun je van jouw kleine stukje perspectief op de wereld, uitzoomen naar een veel groter geheel. Het maakt de onbewuste lijntjes met anderen in je leven zichtbaar. Je ontdekt hoe jouw vraagstuk is ontstaan in de grotere context, bijvoorbeeld van je familie, relatie, werkgever, in je team of leefomgeving.

Lichaamsgericht werken

Een lichaamsgerichte aanpak gaat uit van de verbinding tussen lichaam en geest. Bij de behandeling van psychische klachten wordt dan ook het lichaams betrokken en vice versa. Je wordt uitgenodigd je bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft en wat deze signalen betekenen en de bijbehorende gevoelens een plek te geven.

Yoga/Qigong

Bij Qigong wordt gewerkt met qi, je levensenergie – in de yogaleer prana genoemd. Door de oefeningen, die rustig en met aandacht worden uitgevoerd, zal de qi overvloedig en vrij door je lichaam gaan stromen. Hierdoor wordt je lichaam sterk en je geest rustig. Je brengt lichaam en geest in harmonie.

Meditatie

De basis van het mediteren is ‘zijn’. Tijdens de meditatie ben je bewust aanwezig en je observeert wat er zich op dat moment aandient - je ademhaling, je gedachten, gewaarwording van je lichaam.