AGENDA

Wij bieden je bij MENSENKIND een plek waar je terecht kunt voor ontmoeting en inspiratie. Wekelijks worden er workshops gegeven. Tevens is MENSENKIND een plek waar professionals scholing krijgen binnen hun vakgebied in aansluiting met de holistische mensvisie.

Zwangerschapscursus HypnoBirthing®

Zwangerschapscursus voor aanstaande moeders en één of twee geboortepartners.

Doelgroep: Zwangeren en hun partner. NB: Partners komen allen bijeenkomsten mee.
Tijdstip: 19.30 tot 22.00 uur.
Data: De cursus is om de week op donderavonden van 19:15 tot 21:45 uur

Begeleide intervisie

Begeleide intervisie – oefenen met presence en in verbinding zijn

Zoek je een laagdrempelig alternatief voor coaching? En wil jij groeien in je werk? Regelmatig op een verdiepende manier stilstaan bij hoe jij het doet? Wil jij ook oefenen met aanwezig zijn en bewuster worden van wat in de onderstroom gebeurt in jou en in interactie met anderen? Waarbij jij je voldoende op je gemak voelt om jezelf bloot te geven?

Elke 6 weken 2,5 uur laagdrempelige en verdiepende support met maximaal 6 deelnemers op de maandag van half 4 tot half 7.

Opstellingen avond

Voor vragen over leven, geluk en gezondheid.Om de 14 dagen op woensdagavond familieopstellingen.

Om de 14 dagen op de woensdagavond in de even weken.

Tijdstip:
inloop 19:15, start 19:30, einde 22:00 uur

 

Zhineng Qigong

Voor regie over je (levens)energie.

Door regelmatig Qigong oefeningen te doen heb je invloed op de gezondheid van je lichaam, op je vitaliteit. Lichaam en geest komen weer in hun natuurlijke flow. Je kunt beter omgaan met stress in het dagelijkse leven. Je gaat als mens optimaal functioneren. Je bent in balans.

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen: jong of oud, gezond of ziek. De wekelijkse lessen worden gegeven in kleine groepen.

Woensdag 16-17.30 uur
Donderdag 10.30-12 uur

 

Hormoonyoga

Hormoonyoga herstelt  je hormoonbalans en reactiveert je hormonen. Deze holistische en verjongende vorm van yoga is aan te raden voor iedere vrouw, jong en oud. Zeker voor vrouwen in de (pre)menopauze, maar in principe is het goed om vanaf 35 jaar te beginnen omdat je hormonen dan beginnen af te nemen.

De lessen vinden plaats op maandag- en vrijdagmorgen van 9.15 – 10.30 uur.

Meditatieavond maandag

Gebaseerd op het gedachtegoed van Thich Nath Hanh is de maandagavond een moment in de week, waar door middel van zit-, loop-, ligmeditatie en gezamenlijk thee drinken rust kan worden gevonden en nieuwe inzichten opgedaan. Meditatie is voor iedere leeftijd geschikt, ongeacht de fysieke toestand en kan tot hoge leeftijd worden beoefend.

Wanneer: wekelijks op maandagavond van 20.00 uur – 21.15 uur

Oudercursus je hooggevoelige kind zelfbewust grootbrengen

Een cursus voor ouders/opvoeders van een hooggevoelig kind

Data cursus: 8 en 22 november

Tijdstip: van 19.00 tot 22.00 uur.

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige yogastijl die kalmerend werkt, je herstel bevordert en bewustzijn vergroot. De houdingen worden lang vastgehouden (3-5 min) waardoor het dieper gelegen bindweefsel versterkt en verlengt. De yin-poses stimuleren meridianen waardoor jouw levensenergie (chi) vrijer kan stromen. Een ontspannen en uitdagende les waarin je grenzen verkent met respect voor je eigen lichaam.

Elke woensdag 9.00-10.00uur
Toegankelijk voor iedereen.

Mindful yoga & meditatie cursus

Mindful is opmerkzaam zijn, het is een uitnodiging om meer in het Hier & Nu aanwezig te zijn. Ernaast om vertrouwd te raken met je lichaam, geest en hart. In deze les, waar je om de woensdag kunt instromen oefenen wij ons middels yoga-, meditatie- en mindfulness technieken.

Data 2019: 6 & 20 november en 4 & 18 december 2019
Data 2020: 15 & 29 januari, 12 & 26 februari, 11 & 25 maart enz.

Tijdstip: 20:00-21:00 uur

Instromen mogelijk op iedere lesdag voor ieder niveau met een losse les voor € 15,- of 10 lessen voor €112,50

Mama Mia: Bewust Zijn in je Moederschap

Een training voor moeders en moeders in wording

De data van de training zijn: 8 donderdagavonden: 14/11, 28/11, 12/12,  09/01, 23/01, 06/02, 20/02, 05/03. 

Vanaf 12 maart 2020 start er een nieuwe cursus.

Tijdstip: van 19.30 tot 21.30 uur.

Meditatieavond dinsdag

Elke dinsdagavond doen we een andere, unieke meditatie, die je in een diepe rust en vrede brengt en je weer volledig tot jezelf laat komen.

De door meditatie ontstane alfa- en thetagolven in je hersenen brengen je in stilte en wakkerheid. Dit stelt je in staat om helemaal aanwezig te zijn het hier en nu en niet meer afgeleid te worden door prikkels van buiten.

In de groep is er ook ruimte om te delen en gelegenheid tot zelfreflectie. Dit helpt om je bewustzijn te vergroten en mee te nemen in je dagelijks leven.

Wekelijkse meditatie-avonden op dinsdag van 20:15 tot 21:45 uur worden gegeven door Peter Wilms van OHMM (Open Heart Music & Meditation).

Tarief € 15,- per keer.

Theta-healing

Theta-healing is een eenvoudige en krachtige methode om een snelle en blijvende verandering te maken in je leven. Met Theta-healing, ontwikkeld door Vianna Stibal, zet je overtuigingen, gewoontes, beperkingen en blokkades om naar datgene dat jou optimaal ondersteunt in jouw functioneren en persoonlijke groei..

 

Theta-healing geeft je direct toegang tot je onderbewuste. Je werkt met het celgeheugen, waarin alle informatie besloten ligt: de fysieke, genetische, historische en zielsinformatie. Je kijkt vanuit je eigen vrije wil naar je beperkende programma’s en waartoe deze gediend hebben. Vervolgens breng je met de Theta-healing techniek op celniveau een nieuwe programmering in je bewustzijn. Het helpt je om weer in je eigen liefde en kracht te staan en de juiste keuzes te maken voor je eigen welzijn.

Gegeven door Peter Wilms op afspraak. Tarief € 75,- per sessie.

DRU Meditatie & Ontspanning 

Het meest bijzondere van Dru Meditatie is dat je de juiste vaardigheden aanleert om te kunnen ontspannen, ongeacht hoe je je voelt. Ben je opgejaagd, dan word je er kalm van; ben je uitgeput, dan geeft het je nieuwe energie en als je je bevangen voelt door zorgen, dan ontdek je nieuwe stille ruimte in jezelf. Daarnaast geeft het je een gevoel van diepe vrede en vervulling omdat jij zelf de weg bereidt en bent, naar die heldere stille plek in jou.

Door: Gabriëlle Nijhuis
Wanneer: 7 en 21 november, 5 en 19 december
Tijdstip: Van 20:00 – 21:30 uur,
Deelname:    € 15,- per avond