Marieke Verschelling

Marieke Verschelling biedt Holistische Verloskunde begeleiding en zorg aan zwangere vrouwen en hun partner. Aanstaande ouders die met aandacht stil willen staan bij de zwangerschap en geboorte van hun kind.

ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING BIJ

  • Kinderwens, een optimale voorbereiding op de zwangerschap
  • De natuurlijke beleving van zwangerschap, bevalling en de kraamperiode
  • Voorbereiding op een watergeboorte
  • Coaching bij angst, traumatische ervaringen
  • Zwangerschapsmassage

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken?
Bel gerust via 06-517 20232 of stuur een mail.

  • Behandeling
  • Zorgroute
  • Achtergrond
  • Tarief

Marieke is gespecialiseerd in watergeboorten en homeopathie tijdens zwangerschap en bevalling. Voor een natuurlijke benadering van zwanger-zijn en geboorte geven. Geduld, vertrouwen en zorg met tijd en aandacht voor de a.s. ouders is een belangrijk onderdeel hiervan. Tevens werken Sietske en Marieke nauw samen met de zorgverleners uit andere disciplines van Centrum MENSENKIND.

Neem gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek.
Wij zijn bereikbaar via of stuur een mail.

Kinderwens, zwangerschap en geboorte. In samenspraak wordt een bij jou passend begeleidingstraject opgesteld dat binnen Centrum MENSENKIND plaatsvindt.

Marieke is vroedvrouw sinds 1995. En heb na de opleiding tot verloskundige, de basisopleiding Body Mind en de basistraining Sexual Grounding Therapy gevolgd. Hier maakte ik onder andere kennis met bio-energetica en emotioneel lichaamswerk. Ik heb er veel geleerd over de kracht van lichamelijke processen, ons onderbewuste- en spirituele- zijn. Ook volgde ik de coachingsopleiding voor verloskundigen. Vorig jaar rondde ik de post-HBO opleiding tot homeopatisch verloskundige bij de VV&H af. Tevens mag Marieke zich inmiddels EMDR trauma verwerkingsspecialist noemen. Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister van de KNOV.

Sietske Rietveld is inmiddels vijftien jaar verloskundige. "Na een aantal jaren waargenomen te hebben en in het buitenland gewerkt te hebben heb ik tien jaar een praktijk gehad met twee collega's in 's-Hertogenbosch. Met de komst van mijn eigen kinderen in 2011 en 2014 heb ik ervaren hoe bewust ouderschap al vóór de geboorte start. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik zwangeren en hun partner graag op een andere manier wil begeleiden, op een vrijere manier. Tijdens de opleiding tot Lifecoach vorig jaar besloot ik mijn hart te volgen en heeft de samenwerking met Marieke vorm gekregen. Ik ben heel blij dat zij me de kans geeft om me verder te ontwikkelen in de holistische praktijk."


In deze tijd is er meer en meer behoefte aan het bewust ervaren van de komst van nieuw leven. Zwanger zijn en bevallen zijn immers gebeurtenissen voor het leven. Een liefdevol welkom is iets wat elk kind bij zijn geboorte mag ontvangen. Jou als barende vrouw in je kracht en overgave te laten zijn zie ik als een essentieel onderdeel hiervan.

De eerste 5 uur (ongeacht over hoeveel controles verspreid) worden vergoed door de verzekeraar, ervan uitgaande dat je vanaf 12 weken zwangerschap bij mij onder zorg komt. Na deze 5 uur factureer ik de consulten a € 75,- per uur. Gemiddeld kom je zo'n 10 tot 12 keer.

Intake € 90,-
Prenataal consult € 75,- per uur.
Zwangerschapsmassage € 65,- per uur
Eigen bijdrage bevalling € 550,-.
Begeleiding als doula in ziekenhuissetting € 750,-. Kilometervergoeding € 0,48 /km.
Kraambedvisites: visitetarief € 60,- per visite. Kilometervergoeding € 0,48 /km
Prepareren placenta (drogen en capsuleren) € 120,-. Sluitingsritueel € 340,-
Het verloop van de bevalling is niet bepalend voor het tarief.

Wanneer de financiën een beperkende factor zijn, is een betalingsregeling bespreekbaar.

Alle bovenstaande bedragen zijn incl. 21% BTW en worden niet vergoed door de verzekeraar.